Önceki yazıda, yani Bölüm 1: Bölüm 1’de,
- Serinin donanım / yazılım gereksinimleri
- Kali Linux’u bir VMWare İş İstasyonuna (Sanal makine) nasıl kurabilirim ve
- Kali Linux’ta Alfa kartı (Kablosuz adaptör) kurma ve yapılandırma
Bu yayında Bölüm 1’in geri kalanını ele alacağız.
Şunları ele alacağız:
- PC’ye Kali Linux nasıl kurulur
- Kali Linux’u Önyükleme menüsünden ve Sabit Diskten Kaldırma
Kali Linux’u neden kaldırdığınızı söyleyebilirsiniz? Orada en iyi Penetrasyon testi dağılımı.
C : Peki, Kali Linux bir Açık Kaynak Dağıtımdır ve kesinlikle GARANTİ YOKTUR ve aynı zamanda kök hesabı çok sık kullanacağız, bu nedenle Kali ile oynarken önyükleyiciyi bozma ve önyükleme sorununa neden olma olasılığı vardır. Kali Linux.
Bunu yapmanın bir başka nedeni, daha önce PC’nize Kali Linux’u bir nedenden dolayı çalışmıyor olabilir ve Kali Linux’u kaldırmaya ve Pentesting Distro’nun ( herhangi bir ) yeni bir sürümünü kurmaya karar vermiş olmanızdır . HD alanı boşa harcamamak ve önyükleme kaydına zarar vermeden burada Kali Linux’u düzgün bir şekilde kaldırma işlemini öğreneceğiz.
buradan Indirin
KALI LINUX KURULUMU: ÖNKOŞULLAR
- USB bellek (> 4 GB) – Kali Linux’u USB’den yüklemek için. Canlı sistemi önyükleyebilir veya USB üzerinden kurabiliriz.
- Kali Linux ISO – ISO dosyası, USB belleğe yazılacak ve USB’yi önyüklenebilir hale getirecek önyükleme bilgilerini içerir .
- Dizüstü / Masaüstü (~ 4 GB RAM) – Geniş bellek görevleri gerçekleştireceğiz. bu nedenle minimum gereksinim 4 GB RAM ve çift çekirdekli işlemciye sahip bir sistemdir. Kali Linux’un seri boyunca iyi performans göstermesini sağlamak.
- Windows yüklü – Kali Linux için diskleri bölümlemek için Windows’a ihtiyacımız olacak. Yeni başlayanlar için daha iyi anlaşılması kolay olacaktır.
USB’DE KALI LINUX: AVANTAJLAR
Kali Linux’u çalıştırmanın veya kurmanın en iyi yolu, onu bir USB’den çalıştırmaktır. Bu yöntemin birkaç avantajı vardır:
- Ultra taşınabilir – USB taşınabilirliği ile her zaman bilinir. Kali’yi bir USB’ye kurmak, onu ultra taşınabilir hale getirir ve gittiğimiz her yerde çalıştırmamızı sağlar. USB çubuğunu tak ve çalıştırmanız yeterlidir ve Kali’mize hazırız.
- Daha hızlı kurulum – Eski USB (2.0) sürümleri, maks. 7-10 MBPS ve son USB 3.0 daha hızlı. Bu da Kali Linux’un hızlı bir şekilde kurulmasını sağlar.
- Özelleştirilebilir – Linux her zaman açık kaynak kodlu ve dolayısıyla Kali’dir. Kali Linux’u özelleştirebilir ve oluşturabilir ve kendi sürümünüzü USB çubuğa yükleyebilirsiniz.
- Kalıcı – USB’den Canlı diske önyükleme, sistem yeniden başlatıldıktan sonra gerçekleştirilen tüm etkinlikleri veya görevleri siler. USB’de kurulu Live Kali biraz çaba ile kalıcı hale getirilebilir.
KALI LINUX INDIR
Kali Linux ISO resmi sitesinden indirilebilir . Sürümün işlemcinizle uyumlu olduğundan emin olun. İşlemciniz 32 bit ise, 64 bit ISO sürümünü indirmeyin
KALI LINUX KURULUMU: KALI LINUX’U PC’YE KURMAK
- Bilgisayar’a sağ tıklayın ve Yönet’e tıklayın .
- Soldan Disk yönetimi’ni seçin
Şimdi Sağ Tıklama > 40 GB boş alana sahip bir Sürücü seçin ve Küçült’e tıklayın ( bu durumda C 🙂 . Bu sürücüden biraz boş alan keseceğiz.
- Taramanın Bitmesini bekleyin.
- Boyutu MB olarak girin (40 GB x 1024 = 40960 MB) ve Küçült’e tıklayın . Sadece 20484 MB daralan alanım vardı. Ancak en az 30 GB’ye gitmeniz önerilir. Size yazının sonunda SSS bölümünde nedenini anlatacağım.
- Şimdi Ayrılmamış Siyah renkli bir bölüm görmelisiniz. Bunun gibi:
Bölümleme bölümünü bitirdik, şimdi Kali Linux’u USB’ye kurmaya başlayacağız. Böylece Kali Linux USB’yi önyükleyebilir ve yeni oluşturulan ( Ayrılmamış ) Sürücüye kurabiliriz .
KALI LINUX USB’YE NASIL KURULUR
Kali Linux’u USB’ye nasıl yükleyeceğim konusunda harika bir yazı var .
İlk olarak, Kali Linux’u USB’ye yüklemek için YUMI adlı küçük ama harika bir aracın en son sürümünü indirin . Artık Önyüklenebilir USB’yi oluşturmak için buradaki yayını görebilirsiniz .
Kali Linux önyüklenebilir ISO’yu oluşturduktan sonra
- Sistemi yeniden başlatın
- USB’nizi sisteme takın
- Önyükleme tuşuna basın (f8, f10, f12, sil olabilir). USB’yi başlatmak için BIOS ayarını düzenlemeniz gerekebilir
- Bölüm 1- Bölüm 1’i okumaya devam edin . Sistem yeniden başlatıldıktan sonra prosedür aynıdır. (VMWare yapılandırma kısmı hariç)
KALI LINUX KALDIR: KALI LINUX NASIL KALDIRILIR
DİKKAT: Kali Linux’u Çıkardıktan sonra, yeniden başlattıktan sonra Windows’a veya yüklü herhangi bir işletim sistemine önyükleme yapamazsınız.Bu yüzden Kurulum veya KURTARMA için Kali Linux’un önyüklenebilir USB’sini zaten oluşturduğunuzdan emin olun!
Neden önyükleme yapamıyor? önceki OS’nin (genellikle Windows) önyükleme bilgi üzerine yazılır ve daha sonra eklenir installed.So o zaman Kali Linux Usta önyükleme kaydına onun boot bilgi yüklediği için seçenek menüsünden hangi işletim dan boot seçti başlangıçta.
Prosedüre geçelim,
Adım adım izleyin, aksi takdirde hassas verilerinizi silebilirsiniz:
- Bilgisayar’a sağ tıklayın Yönet’e tıklayın .
- Sol paneldeki Disk yönetimine gidin .
- Bunun gibi bir şey görmelisiniz: Bölüm boyutu değişebilir.
- Ana bölüme sağ tıklayın, ardından Birimi sil’e tıklayın .
- Bir Pencere görünecektir. sil üzerine tıklayın . Bu işlem hem Ana hem de Takas bölümünü silecektir.
Daha sonra Ayrılmamış bir bölüm görmelisiniz (bu durumda ~ 46 GB).
- Şimdi sisteminizi yeniden başlatın.
- Kali Linux USB çubuğunu sisteme takın
- Live’ı çalıştırın veya yükleyin. bkz . Kali Linux nasıl kurulabilir .
- işte! Artık Kali Linux kurulumunuz bitti.
KALI LINUX’U KURUN: SSS
Takas alanı nedir? Neden kullanılıyor?
C : Genellikle Kali Linux bir bölüme yüklendiğinde, Takas alanı veya Takas bölümü adı verilen başka bir bölüm oluşturur . Linux’ta Swap bölümünün çalışması, Windows’taki Pagefile.sys ( C: \ pagefile.sys ) ile benzerdir . Sistem, yakın zamanda kullanılmayan tüm uygulamaları RAM’den temizlemek ve RAM’de bir miktar boş alan oluşturmak için RAM’den Takas bölümüne koyar.
Daha fazla RAM ücretsiz, daha fazla sistem duyarlı olacak.
Neden 40 GB bölümleme önerilir?
Y : Kali Linux kurulumdan sonra en az 11 GB alan kaplıyor. üstelik daha iyi performans için otomatik olarak bir Takas bölümü oluşturur. Kali Linux’u doğrudan PC’ye yüklediğiniz için, gerekli S / W’yi yükleyerek çalışmak için birincil işletim sisteminiz olarak kullanabilirsiniz ve boş alan konusunda sizi rahatsız etmeyecektir.
Not: Wi-Fi çatlaması sırasında sözlük saldırıları için biraz daha alana ihtiyacımız olacak.
Aklınızda başka bir sorgu var mı? Yorumlar bölümüne yazın ve sizi anlatayım! 🙂